Fiskrecept

Marinerad sejrygg med grön vitvinsås

Rating: 3.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Gör så här

  • Marinera sejryggen i kräftlagen så länge som möjligt, gärna kvällen innan.
  • Skala och koka potatisen.
  • Ta upp ryggen ur spadet och lägg den i en ugnsfast form, ställ in i ugnen på 140 grader gärna med innertermometer till en temperatur på 50 grader.
  • Skala och hacka morötterna, löken och palsternackan till såsen. Fräs i kastrull med timjan.
  • Slå på grädden, vinet och buljongen låt koka i ca 20 min. Skär ner morot och salladslökarna i mindre bitar och fräs upp med lite smör. När grönsakerna börjar att kännas färdiga tillsätt den rökta tången.
  • När såsen kokat klart silar du den och häller den i en blender (alternativt använd en stavmixer), tillsätt dillen och honungen och mixa länge tills såsen blivit ordentligt grön.
  • Ta ut fisken ur ugnen och slå på såsen, toppa med de frästa grönsakerna. Servera med den kokta potatisen.

Fler liknande recept!

Kryddig lax med sötpotatisstomp

Soja- och chilimarinerad lax

Gremoulatabakad fiskfilé med parmesanrisotto och tomat-olivsås

Se alla Fiskrecept
Våg