Skaldjursrecept

Ingefärsstekt pilgrimsmussla, rostad blomkålskräm och brynt smör

Rating: 3.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Gör så här

  • Börja med blomkålskrämen. Fördela blomkålshuvudet i fyra bitar. Lägg det i en ugnsfast form och smörj det med olja, salt och peppar. Rosta av det i ugnen på 200 grader tills det fått en fin och gyllenbrun färg.
  • Mixa blomkålen till en slät puré tillsammans med smör och crême fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Lägg 150 g smör i en kastrull och bryn det på medelhög värme. Smöret är färdigt när det börjar karamelisera sig och får en fin brun färg. Tillsätt soja och vinäger.
  • Torka av pilgrimsmusslorna lätt med ett papper och salta dem lätt på bägge sidor.
  • Skala och grovhacka vitlöken. Skala och riv ingefäran. Lägg en klick smör i en het stekpanna och tillsätt vitlök, ingefära och timjan. Stek hastigt på pilgrimsmusslorna, cirka en minut på varje sida.
  • Lägg upp blomkålskrämen och pilgrimsmusslorna på en tallrik, ringla över det brynta smöret.
  • Om man vill är det även gott att tillsätta lite finhackat grönt äpple; gör rätten lite lättare och fräschare.

Fler liknande recept!

Gratinerad havskräfta med fänkålsrisotto

Musselgryta med curry och grädde

Ceviche på havskräfta

Se alla Skaldjursrecept
Våg