Fiskrecept

Gremoulatabakad fiskfilé med parmesanrisotto och tomat-olivsås

Rating: 3.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Gör så här

  • Rör ihop ingredienserna till gremoulatatäcket ordentligt och lägg rikligt över fiskfilén.
  • Lägg fisken på bakplåtspapper och kör i ugnen på 210 grader (eller 175 grader varmluftsugn) tills fisken kommer upp till 46-48 grader inuti.
  • Börja med tomatsåsen. Värm olivoljan i grytan, finhacka löken och steka lätt tills den blir mjuk. Tillsätt vitlök och timjan, fräs på cirka en minut.
  • Tillsätt vitt vin och koka tills doften ändras från sträv till söt.
  • Rör ihop tomatpurén till en smet. Häll i tomaterna, ansjovis och oliver.
  • Koka under låg värme i ca 20 minuter. Tillsätt färsk basilika, salt och peppar efter behag. Mixa ihop allt lätt med en stavmixer.
  • Börja med risotton. Värm buljongen i separat kastrull.
  • Fräs schalottenlök och ris i smör i en kastrull utan att det får färg. Häll i 1 dl av vinet och den uppvärmda buljongen, lite i taget. Sjud under omrörning i ca 30-35 minuter. Häll i resten av vinet medan riset fortfarande har tuggmotstånd.
  • Smaka av med salt och peppar, och avsluta med att hälla i grovriven parmesan.

Fler liknande recept!

Snabbgravad lax (på 2 vis)

Soja- och chilimarinerad lax

Marinerad sejrygg med grön vitvinsås

Se alla Fiskrecept
Våg