Fiskrecept

Fish and chips från vår engelske kock

Rating: 4.5/5. From 4 votes.
Please wait...

Gör så här

  • Skär potatisen i bitar, tjocka och långa om en tumme. Skölj bort stärkelsen och torka dem torra.
  • Blanda ihop alla ingredienser till tartarsåsen och smaka av. Låt gärna stå och gotta sig i kylen ett tag innan servering.
  • Fritera potatisen i olja i 110 grader tills de är nästan färdiga. Ta ur. Det gör inget om de svalnar.
  • Gör frityrsmeten till fisken. Blanda mjöl och salt i en skål. Häll i ölet lite i taget och vispa till en tjock, krämig smet.
  • Testa att oljan har lagom temperatur genom att lägga i en brödbit. När den blir gyllenbrun inom 2-3 minuter är det lagom varmt. (Alternativt använd termotmeter, det ska vara 180-190 grader.)
  • Vänd fisken i frityrsmeten och fritera i omgångar, i ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Lägg i potatisen och fritera i ett par minuter tills de är krispiga.
  • Tips om du har fritös: fyll den inte mer än till hälften med olja. Gärna endast 40 procent.

Fler liknande recept!

Salmalax med fräsch nudelsallad

Soja- och chilimarinerad lax

Dill- och pinjeöverbakad helleflundra med saffransås samt rostad amadinepotatis

Se alla Fiskrecept
Våg