Fiskrecept

Dill- och pinjeöverbakad helleflundra med saffransås samt rostad amadinepotatis

Rating: 4.0/5. From 3 votes.
Please wait...

Gör så här

  • Finhacka chalottenlök och bryn den tillsammans med tomatpuré och saffran.
  • Tillsätt vitt vin, fiskfond och hummerfond. Låt koka ner i 5-10 minuter, tillsätt grädden och låt såsen koka i 15 min. Smaka sedan av med salt, peppar och citron.
  • Smält smöret i en stekpanna, låt pinjenötter och dillen puttra i smöret i ca 5 minuter.
  • Lägg fisken i en ugnsfast form och täck över med pinjetoppingen. Baka av fisken i ugnen på 150 grader tills den når en innertemperatur på 45 grader.
  • Klyv potatisen på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt, peppar och torkad timjan samt rapsolja. Baka av i ugnen på 200 grader i ungefär 20 minuter eller tills potatisen fått färg och känns färdig.
  • Servera med fisken och såsen.

Fler liknande recept!

Gremoulatabakad fiskfilé med parmesanrisotto och tomat-olivsås

Soja- och chilimarinerad lax

Stekt lax med wasabivinägrett

Se alla Fiskrecept
Våg